”KARLASTADEN – EN STADSKÄRNA SOM FÅR ALLA GÖTEBORGARE ATT LYFTA BLICKEN OCH STRÄCKA PÅ SIG”

Vi sträcker på oss lite extra idag för SKYLTiDEAL har fått i uppdrag att skissa på skyltidé åt Karlastaden. Fredagsfeelingen är på topp som ni förstår.

Karlastaden blir en blandstad med bostäder, kontor, hotell, butiker, restauranger och kulturcentrum.Totalt 8 kvarter och 1 paviljong. 270 000 kvm skall bebyggas, varav 70 000 kvm är lokalyta och ca 200 000 kvm blir bostäder.

Hemsidan är väl värd ett besök www.karlastaden.se

WOW

ZENUITY! VÄLKOMMEN TILL PIREN2 – LINDHOLMEN – GÖTEBORG – SVERIGE – EUROPA – VÄRLDEN

Ett nytt spännande företag har sett dagens ljus. ZENUITY. Volvo Cars och Autoliv har satsat gemensamt i detta utvecklingsbolag för självkörande bilar. SKYLTiDEAL är stolta att få vara med på ett ”hörn”, vi har skapat både den interiöra och exteriöra skyltningen. Besök framtiden på https://www.zenuity.com/

Visst är det läckert, snart rullar de första bilarna utan förare ut på våra gator.

KUNGLIGT UPPDRAG

SKYLTiDEAL kan numera nästintill titulera sig Hovleverantör när de gigantiska kronorna reser sig stolt runt Kungsmässan.
Men det slutar inte här utan fortsätter in i gallerian. Kungligt kan vi verkligen kalla uppdraget!

Det var redan under 2019 vi fick uppdraget att skissa på ett skyltprogram för Kungsmässan i Kungsbacka. Både exteriör och interiör skyltning efterfrågades och den skulle dessutom passa in både i den äldre delen och i den nybyggda. Redan under november samma år invigde Kungsmässan etapp 1 och 1500 kvadratmeter öppnades upp och vi var redo!

Skyltning i offentlig miljö kan vara en utmaning. Den ska både passa in i miljön, se snygg ut och samtidigt hjälpa folk att hitta rätt.
Igenkänning är också en viktig faktor. Vi valde att plocka upp material och färger från de interiöra detaljerna i de nya delarna av Kungsmässan, som t. ex. den guldfärgade metallen.
Matt svart bakgrund skapar fina kontraster och detaljerna i träslaget ask mjukar upp hela skylten.
Kombinationen blev klockren tycker vi och återfinns rakt igenom hela skyltprogrammet – stilrent och snyggt!

Vi har producerat fasadskyltar, fristående exteriöra pyloner, nedpendlade hänvisningsskyltar interiört, fristående interiöra pyloner och interiöra hänvisningar till WC, familjerum och nyckelskåp – med piktogram framtagna av oss unika för Kungsmässan.

Nu är det snart dags för etapp 2 och SKYLTiDEAL är redan på plats och har monterat både interiört och exteriört.
Det känns fantastiskt att få se slutresultatet!

 

/Team SKYLTiDEAL

Exteriört

Interiört

SKYLTiDEAL OMPROFILERAR HERTZ

Hertz omprofilering SKYLTiDEAL 2020

Omprofilering på Hertz och SKYLTiDEAL tar täten när servicekontoren ska få nytt utseende. Fem snabba frågor till projektchef Thomas Yngvesson om uppdraget – häng med!

Berätta om uppdraget, vad kunde SKYLTiDEAL hjälpa till med i steg 1?

– Dom behövde vår expertis för att implementera och omprofilera Sveriges första uthyrningskontor enligt deras senaste grafiska profil med bland annat ny logotype. Och självklart hjälpte till med det!

Vilken typ av skyltning behövde kunden?

– Allt visuell dekor både exteriört och interiört, både obelyst och belyst. Utanför Servicecentret finns en fristående pylon där Hertz behövde en ny skylt. Ny fönsterdekor producerades, takhängda skyltar nedpendlade i gångstråk och belysta nedpendlade ljuslådor i skyltfönster. Interiört inkluderandes en helt ny vägg med inredning bakom disk – snygg ljusskylt och ljusramp,
där vi även tog fram en helt ny platsbyggd hyll- och lådsektion anpassad till befintlig yta i lokalen.

Vad är viktigt att tänka på när en butik ska omprofileras?

– Synbarhet, välkomnande atmosfär, professionalitet, vacker design och skyltning med hög kvalitet och lång hållbarhet.

Vad tycker du blev mest lyckat med omprofileringen av Hertz?

– Allt om jag får säga så (säger Thomas och skrattar!) Hertz borgar för biluthyrning med hög kvalitet, service och en anda som gör det extra kul att få leva upp till och leverera!

Och slutligen – vad tycker kunden om slutresultatet?

– Dom är mycket nöjda och vi ser fram emot nya spännande uppdrag!

 

Se filmen och klicka dig vidare genom bilderna för en glimt av Hertz nya företagsprofil som nu ska implementeras för alla servicenter i Sverige, där nu SKYLTiDEAL tagit täten!

GARAGE I ETAGE – ÅTERBESÖK

Då var det dags för steg 2 i garaget vid Kvarteret Valand i Kungsbacka, att se till att bilförarna vet var i garaget de befinner sig.
Att hjälpa till där folk inte hittar är en av våra specialitéer. De jobben är alltid kul och det känns lite extra bra att man hjälpt till och dessutom gjort det lite extra fint!

Resultatet? Hur tydligt som helst, och dessutom har varje plan har en egen färgskala – allt för tydlighetens skull.
Hänvisningarna återfinns både målade direkt på vägg, som vinyl men även som skyltar i aluminium.

Tack @Aranäs Fastigheter för förtroendet ännu en gång, vi ser fram emot fortsatta samarbeten!

/Team SKYLTiDEAL

¡HOLA SECTOR ALARM ESPAÑA! en annorlunda resa…

Så glada att vi åter igen fått producera fin dekor för Sector Alarm i Spanien! En utbyggnad och nya kontorslokaler
behövde ny dekor som kontrastmarkeringar, pictogram och väggdekor. Tillsammans med View Projekt & Koncept
anpassade vi dekor från tidigare projekt där naturen är ett återkommande tema, men formgav även en ny dekor för bland annat trapphus.

I början av mars 2020 var det då äntligen dags för tre i gänget att resa ner till Spanien och montera dekoren, intet ont anande den kris som nalkades…

Flyg bokades och material lastades på pall för att skickas söderut. Aldrig kunde man ju ana att utegångsförbud skulle utlysas och flygresor skulle ställas in. Att hamna utomlands mitt i en Covid-19 kris var inte enligt plan, en resa vi sent kommer att glömma.

Men allt gick som tur var bra! Montaget blev lyckat, kunden och @viewprojekt blev nöjda och viktigast – flyget gick hem som planerat! Tack och lov!

/Team SKYLTiDEAL