”KARLASTADEN – EN STADSKÄRNA SOM FÅR ALLA GÖTEBORGARE ATT LYFTA BLICKEN OCH STRÄCKA PÅ SIG”

Vi sträcker på oss lite extra idag för SKYLTiDEAL har fått i uppdrag att skissa på skyltidé åt Karlastaden. Fredagsfeelingen är på topp som ni förstår.

Karlastaden blir en blandstad med bostäder, kontor, hotell, butiker, restauranger och kulturcentrum.Totalt 8 kvarter och 1 paviljong. 270 000 kvm skall bebyggas, varav 70 000 kvm är lokalyta och ca 200 000 kvm blir bostäder.

Hemsidan är väl värd ett besök www.karlastaden.se

WOW

ZENUITY! VÄLKOMMEN TILL PIREN2 – LINDHOLMEN – GÖTEBORG – SVERIGE – EUROPA – VÄRLDEN

Ett nytt spännande företag har sett dagens ljus. ZENUITY. Volvo Cars och Autoliv har satsat gemensamt i detta utvecklingsbolag för självkörande bilar. SKYLTiDEAL är stolta att få vara med på ett ”hörn”, vi har skapat både den interiöra och exteriöra skyltningen. Besök framtiden på https://www.zenuity.com/

Visst är det läckert, snart rullar de första bilarna utan förare ut på våra gator.

HEMESTERTIPS!

Just nu pågår en stor och färgsprakande utställning på Nordiska Akvarellmuseet i Skärhamn, Hundertwasser (Hundra vatten), av Friedensreich Hundertwasser.
Utställningen visar verk från 1950-tal till 1970-tal och presenterar en mix av grafiska verk, gobelänger, akvareller och blandtekniker.

Vi fick uppdraget att producera all berättande text i utställningen som tillverkats av väggvinyl – vit och svart. Så snyggt, eller hu?

Missa inte detta unika tillfälle att se verk från en internationellt berömda konstnär! Finns att beskåda endast denna sommar 🙂

Härlig sommar önskar vi er!

MÖT VÅREN HOS CHERI-LEE!

Veckans snackis är självfallet nyöppnade Cheri-Lee på Avenyn, här vill vi stanna! En modern, avslappnad pan-asiatisk restaurang där vi inspirerats av 60-talets Chinatown för att designa skylten som nu pryder fasaden. Vad säger ni? Lycka när resultatet blir såhär klockrent!

För att få den där unika 60-talslooken har vi låtit skärma av LED-akrylen, det som på 60-talet tillverkades som neon.
Skylten lyser både framåt och bakåt och bildar en fin gloria runt tecknen. Både för synbarhet men också för ett mjukare intryck. En inbjudande skylt helt enkelt – svår att missa!

SKYLTiDEAL fick även uppdraget att producera och montera glasdekor – design och grafisk formgivning har kunden själv stått för, både den tillfälliga dekoren i rött och rosa, men även den som nu sitter på plats – så snyggt!

Vi tackar Cheri-Lee för uppdraget och förtroendet att få vara med att göra Göteborg vackrare, en riktig pärla på Avenyn!

”Musik, konst, mat och dryck – här skapas nya historier att berätta. ”/Cheri-Lee

Cheri-Lee fasadskylt, ljuseffekt kväll och natt.

Lika fin på dagen!

Glasdekor i vinyl – kundens egen design!

Tillfällig dekor innan öppning, kundens egen design!

NEONLOOK À LA 60-TAL I NY TAPPNING

Floda Torg

Det lokala torget i Floda lever vidare, för här satsar fastighetsägaren Svenska Hus på ny skyltning och nya upplevelser för besökare.
Tidstypisk karaktär som för tankarna bakåt i tiden till när torghandeln blomstrade på 60-talet.

SKYLTiDEAL fick uppdraget att ta fram design för infartsskyltar och fasadskyltar till torget och vi har hämtat inspiration till fasadskyltarna från klassisk neonlook vilket verkligen ligger i tiden. Skyltarna är producerade med modern teknik med hänsyn till miljön – alltid snygg design i fokus!

Vilket resultat sen, vackert eller hur?
Nu tar vi vår korg och stödjer de lokala handlarna tycker vi! 🙂

/SKYLTiDEAL
#låthandelnblomstraigen2021

NYA SKYLTORIGINAL NÄR PLASTAL BLIR PLASMAN

Kan SKYLTiDEAL omprofilera 5 fabriker runt om i Sverige & Europa?
Svaret på den frågan var självklart – Ja!

Plastal har bytt namn till Plasman – ”One driving Force” och vi är stolta över att blivit tillfrågade att delta i produktionen av företagets skyltar när de blir en del av Plasman Group.

De anläggningar uppdraget gällde var: Göteborg (Huvudkontoret i Europa), Arendal, Simrishamn, Gent i Belgien och Raufoss i Norge.
Alla orter hade olika förutsättningar, olika behov men med ett mål – nya skyltarna med Plasman Group’s logotype ska vara monterade inom 3 månader!

Så med den grafiska profilen i handen satte våra grafiker igång med att anpassa de nya skyltarna efter kundens behov och skyltplatser. Väl organiserat av vår projektchef och numera tf. VD Thomas Yngvesson kunde vi slutföra projektet och se till att alla skyltar fanns på plats med god marginal i tid. Uppdraget gällde såväl exteriöra fasadskyltar, mindre hänvisningskyltar, trafikskyltar men också interiör dekor för HK Europa i Göteborg.

Stort tack Plasman Group för att ni åter igen gett oss förtroendet att producera er skyltning!

/Team SKYLTiDEAL