”KARLASTADEN – EN STADSKÄRNA SOM FÅR ALLA GÖTEBORGARE ATT LYFTA BLICKEN OCH STRÄCKA PÅ SIG”

Vi sträcker på oss lite extra idag för SKYLTiDEAL har fått i uppdrag att skissa på skyltidé åt Karlastaden. Fredagsfeelingen är på topp som ni förstår.

Karlastaden blir en blandstad med bostäder, kontor, hotell, butiker, restauranger och kulturcentrum.Totalt 8 kvarter och 1 paviljong. 270 000 kvm skall bebyggas, varav 70 000 kvm är lokalyta och ca 200 000 kvm blir bostäder.

Hemsidan är väl värd ett besök www.karlastaden.se

WOW

ZENUITY! VÄLKOMMEN TILL PIREN2 – LINDHOLMEN – GÖTEBORG – SVERIGE – EUROPA – VÄRLDEN

Ett nytt spännande företag har sett dagens ljus. ZENUITY. Volvo Cars och Autoliv har satsat gemensamt i detta utvecklingsbolag för självkörande bilar. SKYLTiDEAL är stolta att få vara med på ett ”hörn”, vi har skapat både den interiöra och exteriöra skyltningen. Besök framtiden på https://www.zenuity.com/

Visst är det läckert, snart rullar de första bilarna utan förare ut på våra gator.

NEONLOOK À LA 60-TAL I NY TAPPNING

Floda Torg

Det lokala torget i Floda lever vidare, för här satsar fastighetsägaren Svenska Hus på ny skyltning och nya upplevelser för besökare.
Tidstypisk karaktär som för tankarna bakåt i tiden till när torghandeln blomstrade på 60-talet.

SKYLTiDEAL fick uppdraget att ta fram design för infartsskyltar och fasadskyltar till torget och vi har hämtat inspiration till fasadskyltarna från klassisk neonlook vilket verkligen ligger i tiden. Skyltarna är producerade med modern teknik med hänsyn till miljön – alltid snygg design i fokus!

Vilket resultat sen, vackert eller hur?
Nu tar vi vår korg och stödjer de lokala handlarna tycker vi! 🙂

/SKYLTiDEAL
#låthandelnblomstraigen2021

NYA SKYLTORIGINAL NÄR PLASTAL BLIR PLASMAN

Kan SKYLTiDEAL omprofilera 5 fabriker runt om i Sverige & Europa?
Svaret på den frågan var självklart – Ja!

Plastal har bytt namn till Plasman – ”One driving Force” och vi är stolta över att blivit tillfrågade att delta i produktionen av företagets skyltar när de blir en del av Plasman Group.

De anläggningar uppdraget gällde var: Göteborg (Huvudkontoret i Europa), Arendal, Simrishamn, Gent i Belgien och Raufoss i Norge.
Alla orter hade olika förutsättningar, olika behov men med ett mål – nya skyltarna med Plasman Group’s logotype ska vara monterade inom 3 månader!

Så med den grafiska profilen i handen satte våra grafiker igång med att anpassa de nya skyltarna efter kundens behov och skyltplatser. Väl organiserat av vår projektchef och numera tf. VD Thomas Yngvesson kunde vi slutföra projektet och se till att alla skyltar fanns på plats med god marginal i tid. Uppdraget gällde såväl exteriöra fasadskyltar, mindre hänvisningskyltar, trafikskyltar men också interiör dekor för HK Europa i Göteborg.

Stort tack Plasman Group för att ni åter igen gett oss förtroendet att producera er skyltning!

/Team SKYLTiDEAL

SKYLTiDEAL GLIMRAR PÅ RADISSON BLU

När Radisson Blu (Scandinavia hotel Gothenburg) valde material till sin nya skyltning gick de helt på vår linje. Med svart matt akryl, högblank vit och glasklar akryl – och så den viktiga detaljen med riktig förgylld insida av koppar! Det är verkligen de små detaljerna som gör den stora skillnaden, och det är så vi vill jobba!

Vi har producerat stort & smått för Radisson, unikt framtagna pictogram och en ny design för skyltkoncept i hela hotellet. Allt från små skyltar i hissen, hänvisningar på dörrar i garage till skyltar i lobby och våningsplan. Och visst blev det fantastiskt bra!

Ta en rundtur på hotellet när vi stolt visar upp resultatet!

/Team SKYLTiDEAL
#vigörvärldenvackrare

KUNGLIGT UPPDRAG

SKYLTiDEAL kan numera nästintill titulera sig Hovleverantör när de gigantiska kronorna reser sig stolt runt Kungsmässan.
Men det slutar inte här utan fortsätter in i gallerian. Kungligt kan vi verkligen kalla uppdraget!

Det var redan under 2019 vi fick uppdraget att skissa på ett skyltprogram för Kungsmässan i Kungsbacka. Både exteriör och interiör skyltning efterfrågades och den skulle dessutom passa in både i den äldre delen och i den nybyggda. Redan under november samma år invigde Kungsmässan etapp 1 och 1500 kvadratmeter öppnades upp och vi var redo!

Skyltning i offentlig miljö kan vara en utmaning. Den ska både passa in i miljön, se snygg ut och samtidigt hjälpa folk att hitta rätt.
Igenkänning är också en viktig faktor. Vi valde att plocka upp material och färger från de interiöra detaljerna i de nya delarna av Kungsmässan, som t. ex. den guldfärgade metallen.
Matt svart bakgrund skapar fina kontraster och detaljerna i träslaget ask mjukar upp hela skylten.
Kombinationen blev klockren tycker vi och återfinns rakt igenom hela skyltprogrammet – stilrent och snyggt!

Vi har producerat fasadskyltar, fristående exteriöra pyloner, nedpendlade hänvisningsskyltar interiört, fristående interiöra pyloner och interiöra hänvisningar till WC, familjerum och nyckelskåp – med piktogram framtagna av oss unika för Kungsmässan.

Nu är det snart dags för etapp 2 och SKYLTiDEAL är redan på plats och har monterat både interiört och exteriört.
Det känns fantastiskt att få se slutresultatet!

 

/Team SKYLTiDEAL

Exteriört

Interiört