Varför Vi?

SKYLTiDEAL finns för att Christin vill göra världen vackrare. För henne är det ingen tvekan om att vi alla både hellre och lättare tar till oss budskap – långa eller korta – som är vackra. Hon menar att estetiken öppnar våra sinnen. Och vi är säkert många som håller med henne – vi mår helt enkelt bättre av att vistas i en miljö som vi upplever som vacker. Christin säger ofta att vi alla vill se på vackra ting, ha vackra saker omkring oss.

”Varför?” frågar jag henne. ”För att vackra ting skänker oss glädje, och vackra miljöer och ting tar vi gärna hand om,” svarar hon och strålar av övertygelse.

Det är en särskild upplevelse att tillsammans med Christin upptäcka nya städer och platser. Med kunnig blick och kameralins söker och hittar hon skyltar, hon utvärderar dem, inte sällan kritiskt, och olika montagelösningar sätts på prov under hennes nyfikna lupp.

Vi är inte så många som lägger märke till dessa självklara och därför nästan osynliga delar av rum- och gatubilden. Redan 1996, när Christin beslutade sig för att satsa på egen hand genom att grunda SKYLTiDEAL, undrade jag: varför skyltar? Är det inte otacksamt att som skapande människa utforma något som alla tittar på men som ingen egentligen ser? Idag, efter flera upptäcktsresor med Christin, tror jag mig veta att utmaningen ligger just däri: att med hjälp av skönhetssinne och gott hantverk göra det osynliga synligt.

Mitt råd till er alla: se världen en dag med Christins ögon. Ni kommer att se mycket skräp, men även så mycket vackert – och mycket av det vackra bär SKYLTiDEALs signatur.

Jag hälsar er därmed välkomna att uppleva en ny del av världen.

Mars 2008
Sara Rösare
Skribent & barndomsvän